Spring til indhold
Grøn mikrogrønt der er klar til at blive høstet set oppefra

Mikrogrønt
til restauranter og cafeer

Mikrogrønt i vækstrum

BOMBER AF SMAG, KNAS OG FARVE

Planterne får kun lov at vokse et par uger. Her er kimbladene fuldt udviklet, men de blivende blade er ikke kommet frem endnu. Og det er lige præcis på dette stadie at man får den intense, sarte og rene smag i skuddet. Man er ikke i tvivl når man spiser, eksempelvis, et radiseskud. Det smager som en radise der lige er trukket op af køkkenhaven. Sennep smager af et dryp dijon, solsikken er saftig med noter af nødder og korianderen er frugtig og intenst parfumeret.
Mikrogrønt bruges typisk som smuk pynt på tallerkenen, men brillerer også som et markant element i en salat. Kom forbi Kærets vejbod og oplev selv de små urter.

GODE VILKÅR

Urternes vækstrum er udstyret med reoler hvor de såede bakker med mikrogrønt står under de særlige vækstlys. Dermed får planterne altid den mængde og type lys der sikrer den bedste vækst. Temperatur og fugt er desuden styret for at sikre at væksten er ensartet fra uge til uge. Det er afgørende for at kunne planlægge en ugentlig høstdag og samtidig garantere køkkenerne at der er noget at levere.

DYRKNING

Skudene dyres af øko frø i øko jord. Jorden er spagnum blandet med hønsemøg og lidt kalk. Anvendelsen af spagnum i en sådan produktion er ikke optimal, da regenereringen af materialet ikke følger med udvindelsen af højmoserne. Men det er det bedste alternativ for os lige nu. Vi har indkøbt spagnum til produktionen siden 2022. Al denne værdifulde spagnum har vi gemt og har konkrete planer om at genbruge den fra foråret 2025. Et komposthus skal nemlig beboes af en flok ivrige høns, som vil finkæmme jorden for rester af mikrogrønt og samtidig levere gødning til jorden. Så bliver den klar til forspiring af planter, eller til endnu en omgang mikrogrønt.

Der findes mange vækstmedier til produktion af mikrogrønt. De fleste er plantebaseret, men dermed ikke nødvendigvis uproblematiske. Vi mener at planter skal dyrkes i jord. Derfor dyrker vi lige nu i spagnum. Vi er samtidig indstillet på at det ikke duer i det lange løb. Drømmen er derfor at finde frem til et materiale der kan skaffes lokalt – uden kompromiser for økonomi og vores miljø.

VELBEKOMME


Næsten alle skudene afsættes til restauranter på Djursland og i Århus. Et udvalg kan ofte findes i Kærets vejbod, hvor vi prøver at tilpasse os efterspørgslen. Men vi tager forbehold for at der kan være udsolgt. I højsæsonen kan de også fåes hos Let-Køb i Gjerrild.

Udvalg:

Hjulkrone

Hjulkrone

Morgenfrue

Morgenfrue

Ærter

Sennep

Sennep

Solsikke

Solsikke

Lilla radise

Lilla radise

Boghvede

Vores udvalg er skiftende, hvis du ønsker at vide hvad der bliver dyrket og solgt i øjeblikket, er du velkommen til at kontakte os på vores Facebook , mail, eller instagram. disse kan findes under Kontakt.